1 Nisan 2014 Salı

Beypazarı Belediyesi & FINE ART SANAT BİRLİĞİ Sosyal Sorumluluk Projesi, Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi Yararına "KARMA RESİM & SERAMİK SERGİSİ" POLART SANAT GALERİSİ


SERGİDE SANATÇILARIN ÖZEL OLARAK HAZIRLADIKLARI 82 ESER YER ALACAKTIR. 
ESER SATIŞLARINDAN ELDE EDİLEN GELİR TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ’NE BAĞIŞLANACAKTIR.
Yerel yönetimler sorumlu oldukları bölgenin sadece alt yapısıyla ilgilenmez,  vatandaşlarının daha uygar bir dünyada yaşaması için gerekli bütün ortamı hazırlamakla da yükümlüdür. Sanat ise bir toplumun uygarlığa giden yolda en önemli kılavuzlarından biridir. Sanattan ve sanatçılardan uzak bir toplumun algıları, tutumları, davranışları ve bireysel gelişimleri olgunlaşamaz. Bu açıdan bakınca yerel yönetimlerin toplumu sanatla buluşturması sadece bir sosyal faaliyetten ibaret olmadığı, bu buluşturma ve kaynaştırmanın onun asli görevlerinden biri olduğu gerçeği de ortaya çıkmaktadır. Sanat ve sanatçıya hak ettiği değeri vermek onları toplumla buluşturmak ve daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamak, toplumun sanatla bağının güçlenmesini sağlar. Sanatçı toplum buluşması sanatçılar açısından da önemlidir. Kendi halkından beslenen sanat toplumun ilacı olur. Bu açıdan bakınca sanatçıların kendi halkı için özel ve ayrıcalıklı bir projede yer alıyor olması yerel yönetim anlayışımızla bire bir örtüşmektedir. Sanatı ve sanatçıları sanatseverlerle buluşturmayı, sanatı daha geniş kitlelere yaymayı hedefleyen yönetimimiz bu amaçla geliştirilmiş özel projeler ile katkı sağlamaya özen gösteriyor. Bu çerçevede Belediyemiz ve Fine Art Sanat Birliği ortaklaşa bir Sosyal Sorumluluk Projesi’ne imza atıyor.
7 sanatçımızın özel olarak hazırladıkları 70 eser Polart Sanat Galerisi’nin ev sahipliğinde sergilenecek. Eser satışlarından elde edilecek gelir Türkiye Sakatlar Derneği’nin Ankara Şubesi’ne verilecektir. Böylelikle hem sanatçılarımız sanatseverlerle bir araya gelecek hem de sanatın topluma olan faydasının değişik bir formu da ortaya konulacak.  Yerel yönetimler, sanatçılar ve engelli derneklerinin bir araya gelerek hayata geçirdiği bu projenin toplumumuzdaki duyarlılığı artıracağına olan inancımı da ayrıca ifade etmek isterim. Düzenlediğimiz bu sosyal sorumluluk projesi için Fine Art Sanat Birliği’ne,  bu çerçevede eserleriyle projeye destek veren bütün sanatçılarımıza ve başka ortak projelere de imza attığımız Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.
Beypazarı Belediye Başkanı

SANATÇILAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder