19 Şubat 2014 Çarşamba

Alptekin Yüksel "Aynadan Düştüm Resim Sergisi"‏

Alptekin Yüksel "Aynadan Düştüm Resim Sergisi"
Galeri Eksen (galerieksen@medyabilgirehberi.net)
ALPTEKİN YÜKSEL 'Aynadan Düştüm' Kişisel Resim Sergisi 19 Şubat - 4 Mart 2014 Çoğunlukla kültürel ve mimari yapıları deforme ederek, iç dünyasındaki görülemeyen İstanbul'a kendi portreleriyle ironik göndermeler yapan Alptekin Yüksel'in , 'Aynadan Düştüm' isimli sergisi 19 Şubat - 4 Mart ' ta Galeri Eksen'de izlenebilir.
İzleyicileri bir anlamda kendi iç dünyasına davet eder, onlarla ilişki kurar. Benlik kavramı karikatürize edilmiştir. Biçimlerin metafizik estetiği endişesiz fırça darbeleriyle olağan dışı kompozisyonlar olarak karşımıza çıkar. Değişik zamanlardaki ruh haliyle çizilen eskizlerin zaman mekân ikilisiyle birlikteliği, düşsel yaratıları doğurur. Bu süreçte grafiksel tasarım araçları ve farklı disiplinler (illüstrasyonlar, karikatürler, kolâjlar, tipografi gibi öğeler) birbirinden değişik malzemelerle (eritme parfüm şişeleri, taşlar, ahşaplar, foto blok ve forexler) fikslenerek karşımıza çıkar. Fotografik bakış eserlerde balıkgözünden deformasyonlarla kol kola girmişlerdir.
Dış dünyanın karmaşasından kaçışı, iç dünyasıyla görünür kılmıştır. Görselliğe dönüşen iç sellikle fantastik işlerin peşinde koşmuştur.
ALPTEKİN YÜKSEL
1967 'de İstanbul'da doğdu. U.Ü.E.F. Resim ana sanat dalından mezun oldu. 
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik sanatlar dalında yüksek lisansını tamamladı. 
Uzun bir süreçte, reklâmcılık ve dekorasyon sektöründe profesyonelleşti. 
Kişisel ve karma birçok sergiye katıldı. 
Yaşamını ve çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir. 
Galeri Eksen Açılış Kokteyl: 19 Şubat 2014
Saat: 18:00
Adres: Maçka Caddesi No:29 Nişantaşı
www.galerieksen.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder